Ny bog: The Urban Turn

Med udviklingen af nye markeder og en stærkere konkurrence fra lavtlønslande har globaliseringsprocesserne forandret samfundsøkonomierne i Danmark og Europa. Et resultat er, at viden og innovation er blevet omdrejningspunktet for mange virksomheder i deres søgen efter økonomisk vækst. Virksomhederne har ikke kun brug for dygtige medarbejdere, men også nærhed til videninstitutionerne, markeder og globale relationer, der ofte er tilgængelige i de store byområder. 

Med en oversigt og analyse af den samtidige lokalisering, geografiske fordeling og dynamik af den økonomiske aktivitet fremhæver The Urban Turn, med fokus på vidensøkonomien og talent, betydningen af byer og byregioner i skabelsen af økonomisk vækst i den moderne kapitalisme. Formålet med bogen er, at undersøge forholdet mellem vidensøkonomien og byregioner og den måde, hvorpå denne sammenhæng udfordrer lokal og regional udvikling. 

The Urban Turn henvender sig til forskere og kandidatstuderende i geografi og med interesse i by-og regional udvikling og planlægning, byplanlæggere og folk med interesse i det moderne samfunds rumlige udvikling. 

Forfattere: Høgni Hansen og Lars Winther 

Forlag: Aarhus Universitetsforlag
Antal sider: 148
ISBN 978 87 7934 700 7
Udgivelses år: 2012